Jdi na obsah Jdi na menu
 


DLE MÉHO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ INFORMACE - VLIV BUNĚČNÉ PAMĚTI NA PŘÍJEM PRÁNY

Proč souvisí prána s buněčnou pamětí?

 

Dnes již lékařská věda souhlasí s myšlenkou, že v buňkách máme zakódovány veškeré vzpomínky na stresové situace kterými jsme od dětství, a nejen od dětství prošli....

Jestliže se ocitneme v sitaci,kterou buňky vyhodnotí jako podobnou tomu traumatickému zážitku, který jsme již prožili, začnou buňky okamžitě reagovat.

 

Reakce buněk na stres je dvojí:

OBRANA - buňky se stáhnou a nepustí nic ani ENERGII dovnitř ani ven  (můžete si to představit jako hrad připravený k obraně)

ÚTĚK - buňky začnou produkovat a vypouštět látky -ENERGII - která nutí k aktivitě, a nejsou schopny nic ani ENERGII přijímat ( pro představu, v dobách kdy jsme žili ještě v jeskynich tak jsme utíkali před medvědem)

 

Proto lidé když jsou nervózní jsou aktivní, pobíhají a nevědí proč, nevědí co s rukama nohama a je to i problém hyperaktivních dětí.....buňky prostě jen uvolňují stres. (Utěk)

Jinou reakcí je ve chvílích strachu,či leknutí nehybnost...zkoprnění celého těla nebo jeho části.(Obrana)

 

Proč tedy souvisí prána s buněčnou pamětí?

 

Přijímání prány NEsouvisí s trávicím traktem, ale příjímáním ENERGIE NA BUNĚČNÉ ÚROVNI.

 

Jestliže na naše buňky působí mnohdy trvalý (permanentní) stres a to nejen ten fyzický, ale v dnešní době především psychický, kdy se lidé trýzní myšlenkami ...nejsem dost dobrý, zklamal jsem, nikdo mne nemá rad, atd. ..... pak tělo, respektive buňky nesjou schopny přijímání čehokoli....natož ENERGIE - PRÁNY.

 

Domnívám se, že právě proto je duchovní vývoj, sebepřijetí a pochopení sebe sama tolik důležitý, neboť pomůže odstranit vnitřní stres, který zabraňuje buňkám k čerpání PRÁNY.